Mi ez „A Technika”?

A fizikai testben élünk, mint szellemlények. A fizikai testünk ismerete azonban kimerül abban, hogy tudjuk, van kezünk és lábunk. Tudjuk, hogy van törzsünk, amiben életfontosságú szervek találhatóak, ezen kívül van fejünk, amiben az agyunk van. Csekély, gyakran korlátozott tudásunk van azonban arról, hogy ezen testrészek, szervek hogyan működnek, miért pont úgy reagálnak akár fizikai, érzelmi, vagy mentális behatásokra. Így ezekből a különböző megfigyelésekből vonunk le következtetéseket, szövünk terveket a fentálló problémák kijavítására.

 

„A Technika” segíti elérni a tiszta Önvalód, amely mentes minden képzettől és illúziótól. Az elménk azonban egyszerűségből, vagy éppen „kódolt lustaságból” csak a megszokott mintákat követi. Múltbéli tapasztalatok, érzelmek, vágyak és félelmek szennyezik azt, ismételve ugyanazt nap mint nap.

Milliószámra ontja ránk a gondolatait, amely rontja életminőségünket. Gondolataink egy pillanatra sem pihennek, mint versenyautók száguldanak megállíthatatlanul a körpályán, egy örvénybe taszítva, amiből sok esetben nem találjuk a kiutat. Mondhatni ki sem látunk a fejünkből. Ez rendszerint két végletben nyilvánul meg: vagy a múlton rágódunk, vagy a jövőn aggódunk. A jelen nem létezik. Szinte elrohanunk családunk mellett, embertársaink mellett, környezetünk csodái mellett, elrohanunk egészségünk mellett, elrohanunk saját magunk mellett, és így elrohanunk az életünk mellett. Élni, minőségi életet élni azonban csak úgy lehet, ha folyamatosan a jelenben vagyunk: megfigyelve és átélve a pillanatot. Azt a pillanatot, amíg most gondolataimat olvasod épp arról, hogy mennyire megváltozik az életed, ha a jelenben élsz, vagy élnél. Tudom, ez nem egyszerű feladat, ha eddig a berögződött mintát követte az elméd, de egyáltalán nem lehetetlen ezen változtatni!

Belegondolni is borzasztó, hogy leélhetünk egy egész életet, úgy, hogy önmagunkat nem ismerjük meg igazán, nem tudatosítunk alapvető dolgokat. Nem emlékszünk régi történetekre, vagy elnyomjuk magunkban azokat, gyakran nem is észleljük, hogy mindezek befolyással vannak jelenünk alakulására. Vajon ismerjük magunkat? Gyakran elfelejtjük, amit gyerekként az iskolában megtanultunk testünk működési folyamatairól. Mindemellett egész életünkön keresztül hagyjuk magunkat érzelmeink és gondolatvilágunk rabláncán élni – többnyire gyerekkori sérelmeink által –, így mindez a múlt és jövő között tart, elszakítva a jelentől.

„A Technika” , a tiszta Önvaló megtapasztalásával gyakorlatilag ettől a rablánctól szabadít meg, semmi mást nem kell tenned, csak egy „mustármagnyit” akarni tisztább fejjel élni.

Ehhez első lépésként jelentkezz a „Kezdő tanfolyamra, Az Alapokra” , hogy segíthessek neked!

Menü