Mi nem ez „A Technika”?

Ez „A Technika” nem azonos az elmével, amely a saját maga által létrehozott illúzióvilágba vezet.

Az elmének alaptulajdonsága a feszültség, az össze-visszaság, az elmében nincs olyan, hogy béke, sohasem tiszta vagy letisztult, lételeme a zavaros, homályos kuszaság. De ennek ellenére megállapíthatjuk, hogy mind az emberi szervezet, mind az evolúció csúcsa az elme, amelynek megvan hozzá a kódolt képessége, hogy bármelyikünket tökéletesen rossz irányba vigyen.

Gondolkodásunk egy akaratlan és ismétlődő folyam, melyet jobbára képtelenek vagyunk uralni. A fejünkben szóló hang önálló életet él és uralkodik felettünk. Tapasztalataink irányítják, újra és újra éljük a múltat.

Tapasztalatainkból kialakított érzelmeink tárhelye is, melyre alapítva döntéseinket hozzuk, és önkéntelen reakcióinkat kialakítjuk, mely jelenünket és jövőnket alakítja. A múlt tapasztalatából elménk érzelmeket hoz létre. Az érzelmek újabb gondolatokat teremtenek, érzelmeink alapján kezdünk gondolkodni. Kényszeres gondolatok, negatív érzelmek jönnek létre, melyekkel környezetünkre is hatunk.

Az elme a leghatékonyabb pusztító eszköz, heves és megbízhatatlan természetét meg kell tanulnunk lecsendesíteni, vagy korlátozni, mert a gondolatok tőlünk függetlenül tudnak létezni, jönnek és mennek, fellázítanak, megkeményítenek, vagy épp örömöt adnak, de tovább is suhannak: mi azonban maradunk!

Azt is mondhatnánk te vagy az égbolt, a gondolatok pedig a felhők, amelyek folyamatosan és vég nélkül ellepik az eget, állandóan változnak, majd továbbállnak. Valójában egyik gondolat sem a mienk, még azok sem, amikhez talán e sorok olvasása közben is ragaszkodsz, mégis képesek rabságban tartani!

Elfeledtetik veled, hogy te vagy a házigazda, ha nem vagy tudatos, vagy nem válsz azzá, akkor hamar uralkodóvá válnak a saját házadban, ezáltal irányítva téged!

Miért fontos elménket uralni?

Talán nincs olyan ember, aki ne követett volna el gondolatban semmilyen vétket, vagy akár gyilkosságot is, és ne feledjük, amiért a légynek sem tudnánk ártani, már azzal, hogy gondolatban megjelennek ezek a dolgok, akár olyan szituációt is bevonzhatunk, amiben – ha nem is saját kezünkkel tesszük meg -, de azt a személyt meggyilkolják.

Mivel a gondolatnak nincs szüksége térre, ahhoz, hogy terjedni tudjon, ezért még a fénynél is gyorsabb! A gondolat nem csak saját magunkra, hanem embertársainkra is hatással van, akikre irányulnak, és míg a tettektől egy ember meg tudja védeni magát, addig a gondolatokkal szemben védtelen.

Ellenben, ha megtanuljuk elménket uralni, az öröm, szeretet és béke állapotába kerülünk, megérkezünk a jelenbe, egyúttal kitisztul előttünk az út, a pránatudat.

Válaszd ezt a technikát, ezt az útat, jelentkezz a „A Kezdő tanfolyamra, Az alapokra”, és engedd meg, hogy vezesselek az úton!

Menü