Advent első vasárnapja…

Advent első vasárnapja most 28-án lesz, elkezdődik a karácsonyra történő lelki felkészülés négy vasárnapon át tartó időszaka.

A nagy eseményekre készülni kell. Amikor vendégeket vársz akár már hetekkel előtte készülsz, kitakarítasz, rendbe teszed a környezeted, a lakásod, házad… Advent idején, a amikor a teremtő hasonmásának az érkezésére készülünk”nemcsak környezetünket, házainkat, hanem szívünket és emberi kapcsolatainkat is rendbe kéne/kell tenni”.

Az adventi koszorú négy gyertyája az adventi időszak négy vasárnapjára utal, a három lila gyertya jelzi, hogy „bűnbánati időszakban vagyunk”, az egy rózsaszín pedig azt, hogy „van okunk az örvendezésre is, mert az Úr közel van hozzánk”

Ez az időszak az ember számára nem az év végi rohanásról ajándék vásárlásról , és nem is csak az együtt töltött étkezésekről, vendégségről kéne szólnia.

Az adventi időszakban „A teremtő által megalkotott önmagunk leszünk. Elcsendesülünk, magunkba fordulunk, ami nem is annyira egyszerű ezekben a fogyasztás orientált, felfokozott tempójú napokban”

Nap mint nap fel kell tenni a kérdést, kinek az eljövetelére várunk?

Egyáltalán törődünk-e még azzal, hogy valaki „meg akarja újítani életünket, a teremtővel a kapcsolatunkat?

Akarjuk e a megújhodást, a változást, akarjuk e „megbánni”, feloldani a hibáinkat, akarunk e megtisztulni?

Kihasználjuk-e ezt az adott pillanatot, hogy végre elinduljunk?

Minden nap legalább 5 percet meditálj ezen és ha fellobban a lángja a változásnak akkor tartsd életben a tüzet. Ha úgy érzed ezt egyedül nehéz megtenni, gyere segítünk, együtt könnyebb.

Tedd rendbe saját magad is az ünnepekre, takarítsd ki tested-lelked. Ebben segít a Kezdő tanfolyam is, ami az Alapokról, a Hazatérésről szól. Az ünnepek előtt még 2 alkalom van amikor eljöhetsz.

 Kezdő tanfolyam: az Alapok, Hazatérés

A tanfolyam 8:00 – 18:00-ig tart.

1173 Budapest, Aranylúd u 38.

Menü