Milyen lelki okok állhatnak a láz mögött?

Ez most még aktuálisabb lehet mint bármikor is volt valaha…

A láz a legtöbb esetben azt jelenti, hogy van valamilyen kórokozó a szervezetben, amihez lázállapot szükséges, hogy a test le tudja győzni a lázat előidéző betegséget. Viszont nem mindegy, hogy milyen betegség során vagyunk lázasak, s az is fontos tényező, hogy mikor és milyen időszakban jelentkezik ez a tünet.Egyes emberek, amikor úgy érzik, hogy megy fel a testhőmérsékletük, már rohannak is a gyógyszeres dobozhoz, hogy enyhítsék a gyenge és álmos állapotot, viszont a lázcsillapítók ritkán oldalak meg véglegesen ilyen típusú problémákat.

Milyen lelki problémákat érdemes ilyenkor áttanulmányozni?

Sok elfoglalt, rengeteget túlórázó ember lesz egyik napról a másikra lázas, s gyakran még a tipikus megfázásos tünetek is elmaradnak, így az illető végülis csak kidől néhány napra a stresszes mókuskerékből.

Az az egyik legtipikusabb példája annak, amikor a szervezet pihenőért üvölt. A túlhajszolt, folyton stresszes és ideges életforma nem kiegyensúlyozott lelkiállapothoz vezet, melyre a szervezet fizikailag is képes reagálni.
Ilyenkor néhány napot ágyban szokás tölteni, ami azért kedvező, mert pihenhet végre az egész test, illetve több figyelmet is kap a közvetlen környezetétől.
Emiatt érdemes lehet elgodnolkodni azon, hogy miért van szükség több figyelemre, hiszen ha beteg van a lakásban, akkor mindenki körülötte próbál figyelmes és segítőkész lenni. Így a figyelemhiány vagy a magány is okozhat lázat.

A düh vagy a frusztráció is állhat a háttérben, amitől szó szerint lázba jöhet valaki, hiszen a huzamosabb ideig elfojtott érzelmek egy idő után felgyülemlenek, melyek ahelyett, hogy stresszlevezető gyakorlatok segítségével kikerülnének a szervezetből, inkább láz formájában küldik kényszerpihenőre az illetőt.

Mit lehet tenni a láz ellen?

Keress fel minket, hogy segítsünk a problémádon!
Ez a Te gyógyulásod, így meg kell tanulnod azokra az értékekre fókuszálni, melyektől nemcsak teljesebb, de boldogabb ember is lehetsz. Gyere el hozzánk, s tanuld meg a tapasztalt és rengeteg képzésen részt vett tanítói gárdánktól, hogy hogy lehetsz újra egészséges és kiegyensúlyozott még ebben a modern, gyakran futurisztikusnak tűnő jelenben is.

Menü